понеділок, 23 травня 2022 р.

 Виховна година "Пам'ятаємо героїв"
Сьогодні, 23 травня,   в Україні відзначається  День Героїв - щорічне свято, запроваджене в 1941 році членами Організації Українських націоналістів (ОУН) на честь усіх захисників нашої країни, які боролись за рідну землю протягом століть,  боролись за незалежність і суверенітет нашої держави.  
  Свято було засноване з метою вшанування пам'яті героїв, які жертвували  або жертвують своїм життям і здоров'ям заради процвітання  України. Дата присвячена всім воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям  і воїнам УНР і УПА, воїнам АТО
та героям-воїнам Збройних Сил України, які прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради своєї країни.
   Ми згадаємо лише окремих синів України, які жили в різні епохи, але однаково самовіддано боролися за Батьківщину зі зброєю в руках. При чому з одним і тим же ворогом - московитами і їхніми прислужниками. 

Симон Петлюра - символ нескореності та боротьби за незалежність України.

Генерал-майор Сергій Кульчицький, якого бійці називали"Батею".

Герой України Василь Сліпак брав участь у боях і співав на сцені.

Герой України майор Валерій Чибинєєв, 
життя якого обірвалося під Гостомелем 3 березнея 2022 року.
.
Цього дня тисячі українців виходять на вулиці міст, сіл та беруть участь в урочистостях з нагоди пам'яті загиблих  героїв: козаків, повстанців, січових стрільців та тих, хто сьогодні захищає рідну Україну на передовій.
  Нині, як і сотні років поспіль, українці гинуть, виборюючи право бути вільними. Ми будемо пам'ятати кожного, хто поліг, аби наша країна залишилась незалежною.
СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!
(Із джерел Інтернету)




Немає коментарів:

Дописати коментар